Activiteiten, Biljarten
  1. Wonen
  2. Wonen in Sickenga-Oord

Wonen in Sickenga-Oord

Sickenga-Oord is een multifunctioneel woonzorgcentrum. We verlenen ondermeer huisvesting, verzorging, verpleging, welzijn en begeleiding voor alleenstaanden en echtparen. Hierbij proberen we mensen te stimuleren en actief te houden in de zaken die ze zelf willen doen. Sickenga-Oord ligt op loopafstand van het levendige centrum van Wolvega. Bekijk hier de rondleiding door Sickenga-Oord.

Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijk een zorgplek nodig? Ook dan kunt u bij Sickenga-Oord terecht. Dit kan zich voordoen wanneer u bijvoorbeeld na een verblijf in een ziekenhuis nog niet geheel in staat bent om zichzelf te verzorgen of wanneer zelfstandig wonen tijdelijk niet mogelijk is. Voor tijdelijk verblijf is een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Neem een kijkje bij Sickenga-Oord en krijg zo een indruk van ons woonzorgcentrum:

Groepsverzorging

Cliënten die wegens hun ziektebeeld meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan groepsdagverzorging. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken, spelletjes en gezamenlijk koken en eten.

Logeren

Heeft u gasten die graag willen overnachten? Dat kan. Op de eerste etage in Sickenga-Oord hebben wij een logeerkamer beschikbaar, die geschikt is voor twee personen. Reserveren kan bij het servicepunt van Sickenga-Oord. Geef gerust aan wanneer u er ontbijt bij wenst.

Diensten

U kunt gebruik maken van een veelvoud aan handige diensten. Een receptie voor al uw vragen, een hotelmatige dienst die u helpt uw appartement schoon te houden, indien nodig boodschappen voor u doet, en een technische dienst voor allerhande klussen.

Sickenga-Oord beschikt verder over onder meer een winkel, fysiotherapie- en pedicurepraktijk en een kapsalon.

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname.

Zorggroep Liante

Sickenga-oord is één van de zeven locaties van Zorggroep Liante.

Contact

Sickengaoord 1
8471 BS Wolvega
T 0561 693 440

Menu