Geestelijke verzorging

Het leven is altijd in beweging. Dat verklaart meteen waarom situaties uit uw dagelijks leven zomaar van dag op dag kunnen veranderen. De ene verandering is vaak nog rigoureuzer dan de ander. Het kan best lastig zijn om daarmee om te gaan, vooral als vragen zich van binnen beginnen op te hopen. Op sommige momenten verlangt u dan naar antwoorden op het hoe en waarom. Even stilstaan bij de grote vragen in het leven; dat kunt u vaak niet zelf. Weet dan dat u kunt terugvallen op een gespecialiseerde mediator.

Begeleiding en ondersteuning

Zorggroep Liante heeft naast lichamelijke zorg en begeleiding ook aandacht voor het geestelijk welzijn van ouderen. U kunt altijd een beroep doen op onze geestelijk verzorger. Hij of zij biedt een luisterend oor en zoekt samen met u naar bevredigende antwoorden op levensvragen om te komen tot innerlijke rust. Wij garanderen u een vertrouwelijk een-op-eengesprek, waarbij onze geestelijk verzorger nooit een oordeel zal vellen.  

Al uw vragen

Uw levensvragen houden meestal verband met het proces van ouder worden en gaan dan vaak over verlies van zelfstandigheid en van de mensen om u heen. U krijgt bijvoorbeeld steeds meer moeite om grip te houden op uw eigen lichaam en leven. Het is pijnlijk om dat te erkennen en vervolgens anderen toe te staan om voor u te zorgen. En natuurlijk gaat het u ook aan het hart wanneer u dierbaren, uw thuisplek of geestelijke functies moet loslaten. Onze geestelijk verzorger bespreekt dit graag met u. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan over:

  • Inhoudelijke levensvragen
  • Geloof en spiritualiteit
  • De eindigheid van het leven
  • Het verlies van zelfstandigheid en omgaan met ziekte
  • Verdriet en rouwverwerking
  • Het verlaten van uw vertrouwde thuis
  • Onwetendheid over het levensdoel van vandaag en morgen
  • Herinneringen ophalen uit het verleden
  • Langzaam afscheid nemen van het leven 

Voor wie?

Onze geestelijk verzorger is er voor bewoners van al onze woonzorglocaties, maar ook voor hun naaste familieleden. Laat uw levensvragen niet langer ronddwalen. Ga samen met onze professionele hulpverlener op zoek. Welk geloof u ook aanhangt of in welke cultuur u dan ook bent grootgebracht; u heeft het recht om gehoord te worden.   

Contact opnemen

Wilt u een afspraak maken met onze geestelijk verzorger? Vraag ernaar bij uw persoonlijke zorgverlener of leg uw verzoek neer bij onze receptie via 0516 568 770.  

Ons zorgaanbod

U kunt bij Sickenga-Oord kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Sickenga-Oord of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.