Wonen

Sickenga-Oord is een multifunctioneel woonzorgcentrum. We verlenen ondermeer huisvesting, verzorging, verpleging, welzijn en begeleiding voor alleenstaanden en echtparen. Hierbij proberen we mensen te stimuleren en actief te houden in de zaken die ze zelf willen doen. Sickenga-Oord ligt op loopafstand van het levendige centrum van Wolvega. 

Tijdelijk verblijf

Heeft u tijdelijk een zorgplek nodig? Ook dan kunt u bij Sickenga-Oord terecht. Dit kan zich voordoen wanneer u bijvoorbeeld na een verblijf in een ziekenhuis nog niet geheel in staat bent om zichzelf te verzorgen of wanneer zelfstandig wonen tijdelijk niet mogelijk is. Voor tijdelijk verblijf is een indicatie via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig.

Neem een kijkje bij Sickenga-Oord en krijg zo een indruk van ons woonzorgcentrum:

Groepsverzorging

Cliënten die wegens hun ziektebeeld meer behoefte hebben aan een vaste dagstructuur, kunnen deelnemen aan groepsdagverzorging. Dagelijks worden er diverse activiteiten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan bewegingsactiviteiten, creatieve handvaardigheid, koffiedrinken, spelletjes en gezamenlijk koken en eten.

Diensten

U kunt als bewoner van Sickenga-Oord gebruikmaken van vele diensten en faciliteiten. Zo staan de medewerkers van ons servicepunt altijd klaar om uw vragen telefonisch te beantwoorden. Kost het u veel pijn en moeite om uw appartement schoon te houden? Ook dan bieden wij de gewenste hulp. Dit geldt overigens ook voor het doen van boodschappen of het verhelpen van technische problemen.

Sickenga-Oord is een protestants-christelijk woonzorgcentrum, waarbij elkaar ontmoeten en omkijken naar elkaar belangrijke uitingen zijn. Kom samen met andere bewoners genieten op ons gezellige en kleurrijke tuinterras. Of laat u in de bibliotheek (in de lounge) ompraten bij het uitzoeken van een goed boek. Ook restaurant Tante Jeanette is een fijne, maar vooral smakelijke ontmoetingsplek. Verder hebben we nog een compacte buurtsuper, een fysio- en pedicurepraktijk en een kapsalon.  

Aanmelden

Om in één van de locaties van Zorggroep Liante te wonen, is een indicatie nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Met een positieve indicatie voor verblijf heeft u, als overbruggingsperiode, meteen toegang tot bijvoorbeeld kortdurende opname.

Meer informatie over wonen

Wilt u meer informatie over wonen in Sickenga-Oord? Neem dan gerust contact met ons op via 0516 568 770 of vul het contactformulier in.

Ons zorgaanbod

U kunt bij Sickenga-Oord kiezen uit verschillende diensten die gericht zijn op wonen, zorg en welzijn. Met dit aanbod zorgen wij ervoor dat u zich prettig, vertrouwd en thuis voelt: in uw eigen huis, in Sickenga-Oord of in een van de andere woonzorgcentra van Zorggroep Liante.

Vorige
Volgende

Neem contact op

Meer informatie of vragen? Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of het contactformulier.